Liječnik vam se ne javlja na telefon? E pa sad ga možete prijaviti! Evo kako

Do svog liječnika ne možete doći fizički, a šanse da dobijete na lotu su veće nego da u ordinaciji netko digne slušalicu. Frustrirajuće i po zdravlje opasno. Korona nije rastjerala ostale bolesti, ali je dramatično umanjila mogućnost primanja medicinskih usluga koje debelo plaćamo. Čemu plaćamo zdravstveno osiguranje ako ne možemo dobiti uslugu? I da, ako ste u skupini ljudi koji su oslobođeni plaćanja zdravstvenog osiguranja, niste manje vrijedni – zdravstveno osiguranje u Hrvatskoj je solidarno, znači da plaćamo mi drugi za vas, tako da je usluga plaćena. A do usluge ne možemo doći.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje otvorio je novu e-mail adresu na koju osigurane osobe mogu poslati prigovor u slučaju da ne mogu uspostaviti kontakt s ordinacijama primarne zdravstvene zaštite. Razlog su sve češće primjedbe na nemogućnost uspostave kontakta s ordinacijama osobno, putem telefona, elektronskom poštom ili na druge načine. U prigovoru je potrebno navesti osobne podatke (ime i prezime, OIB i telefon za kontakt), te ime i prezime izabranog doktora na kojeg se osigurana osoba žali. Ovi podaci su nužni kako bi HZZO bio u mogućnosti postupiti, odnosno stupiti u kontakt s doktorom primarne zdravstvene zaštite i pomoći u hitnom rješavanju problema koji osigurana osoba ima.

Ako ni to ne pomogne, trebali bismo se organizirati i zahtijevati prestanak plaćanja zdravstvenog osiguranja. Koncept liječenja preko telefona ionako malo podsjeća na liječenje ‘vidovnjaka’ preko telefona što možemo vidjeti na TV-u u kasnije sate.


Neki podatak (broj telefona, radno vrijema, adresa i slično) nedostaje ili je netočan? Javite nam točne podatke kako bismo ih ispravili >>>Kontakt forma

Smijeh liječi! Uzmite dvije doze slobodno:
>>>Vicevi o doktorima, pacijentima i operacijama
>>> Mudre misli i aforizmi o zdravlju
Scroll to Top